Epoksi Nedir ?

Epoksi nedir sorusu, kullanımının artmasıyla sıkça merak edilen bir konudur. Epoksi, tekrarlayan alt birimlere sahip büyük moleküllerden oluşan bir grup kimyasal bileşik olan bir polimer türüdür. Polimerlerin moleküler yapısı, polimerlere (hem doğal hem de yapay olanlar) günlük yaşamda her yerde bulunan polimerleri yaparak, onlara dayanıklılıklarını ve elastikiyetlerini verir. Örneğin yün, kauçuk, strafor ve epoksi, günlük hayatta sıkça kullanılan polimerlerden sadece birkaçıdır.

Bu yüksek performanslı ısıyla sertleşen polimeri 1930’larda Almanlar ve İsviçreliler geliştirdi. Sonrasında bu madde; kaplamalar, yapışma ve diğer imalat uygulamaları için esnek ve kullanışlı bir bağlayıcı madde olarak hızla adını duyurmaya başladı.

Epoksi Nasıl Uygulanır?

Epoksi yapılcak zeminin öncelikle kuru olması gerekiyor. Önce zemini zımpara ve taşlama ile zemin düzgünleştirilir ve zemin temizlenir. Ardından zemine Astar kat uygulanır ve özel kum ile zemin güçlendirilir. Sonrasında zımpara yapılır ve zemin temizlenir. Zemin tekrar zımparalandıktan sonra zemindeki çatlaklar, çukurlar ve derzler epoksi macun ile onarılır. Zemin sorunsuz olduktan sonra renkli ara kat uygulanır. Renkli ara kat uygulamasından sonra Son kat uygulaması zemine dökülüp özel rulo ile taranır. Bütün işlemler bittikten sonra zemin hazırdır. Mükemmel görünümü ve hijyenik oluşu epoksi zemin kaplamayı ön plana taşıyor.

Ürün tanıtımı

Kullandığımız Epoksi boyalar İSO ve TSE onaylıdır.
Çift komperentli A-B esaslı solventsiz malzemedir

Epoksi zemin kaplama

Epoksi zemin kaplama estetik yapısı ve antibakteriyel olması dikkat çekiyor. Fabrikalarda, ofislerde, showroom, toplantı salonunda vb yerlerd kullanılan zemin kaplama türüdür.
Epoksi zemin kaplama ülkemizde hızla bilinen ve büyüyen uygulamalardan biri haline gelmiştir.

Özelikle kurumsal yapılarda epoksi boya zemin kaplama çalışmaları tercih edilmektedir.
Zemin kaplama işleminin günümüzde sıklıkla tercih edilmesinin nedenlerinden biri de çeşitli dekoratif araçlarla birlikte kullanılabilmesidir. Epoksi zemin kaplamaları hem dayanıklılığa hem de estetik bir yapıya sahiptir.
Sağlam bir yapı malzemesi olmasının yanı sıra istediğiniz şekli aldığı için büyük estetik rahatlık sağlar.

Daha yüksek kullanıcı konforu, hijyen ve bakımı kolay yapı, diğer döşeme gruplarına göre tercih edilmesini sağlar. Epoksi zemin kaplama, epoksi boya ve epoksi fiyatları şık görünümü ile zemin kaplama işleminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Epoksi kaplama fiyatlandırması zeminin durumuna göre ve malzeme sarfiyatına göre belirlenir

Epoksi zemin kaplama özellikleri

– Hijyenik bir kaplamadır
– Tozumaz yapmaz
– Estetik görünüme sahiptir
– Temizlemesi kolaydır
– Her renk yapılır
– Kaymaz özelliğe sahiptir
– Bakımı kolaydır